Prototyypin rakentaminen

Koulun kurssi: Prototyypin rakentaminen BUS4TN007-8

http://terokarvinen.com/2017/self-balancing-robot-an-apple-or-a-banana-prototype-workshop-demo-day

Kaikki minun Arduino –koodit löytyvät GitHub:istahttps://github.com/xelsinki/Arduino
Ensimmäisenä päivänä tutustuttiin ARDUINO –platformin ja sensoreiden toimintaanSain rakennettua lämpö- ja kosteusmittarin LCD-näytölläKäytin tähän internetistä löytynyt venäjänkielinen ohjelma FLProgjolla pystyy valitsemaan Arduinon mallin ja lisäämään komponenttia graafisella käyttöliittymällä ja liittämään ne toisiinsaOhjelma generoi C++ koodin itse ja lisää tarvitsevat kirjastot.
Sensori pystyy mittamaan lämpötilaa 0-50°C alueella ±2°C virhemarginaalilla

ja kosteutta 20-90%RH alueella ±5%RH virhemarginaalilla.

 

 

PINS:

DHT 11 sensori:

Data-pin kytketään D5:seen 10kOm transistorin kautta,

GND –> GND,

VCC–> V5+

LCD-näyttö:

SDA-pin kytketään A4:seen

SCL-pin kytketään A5:seen

GND –> GND,

VCC–> V5+

CODE:

https://github.com/xelsinki/Arduino.git

FLProg komponenttia lisätään yksitellenkytketään ne toisiinsalisätään String muuttujina sanatTemperature ja Humiditysitten tallennetaan muuttujiinmitkä viedään sitten LCD-näyttöön.

 

PROJEKTI:

Tilasin verkkokaupasta Arduino -aloituspaketinjossa oli Arduino Uno:n lisäksi yleisimmät sensoritpiuhatvärilliset LCD -lamputinfrapunaliiketunnistinlaseritRFID- lukija ja passiiviset RFID-kortti ja RFID-lätkäVarsinaiseksi prototyypiksi päätin tekemään hälytin liiketunnistimella ja RFID-korttilukijalla.
Hälytin toimii hyvinKun liiketunnistin havaitsee liikennettä buzzer alkaa tuottamaan äänivärähtelyä ja punainen LED-lamppu alkaa vilkkuaHälytyksen saadaan pois päältä näyttämällä RFID-lukulaitteelle laitteen muistiin tallennettua korttianiin tulee lyhyt ääni signaali ja kolmivärinen LED-lamppu palaa vihreälläJos RFID-lukulaitteelle näytetään muu kortti joka ei ole laitteen muistissaniin tulee pitkä äänisignaali ja kolmivärinen LED-lamppu palaa punaisellaJoka kertaa kun korttia näytetäänpienellä LED-näytöllä ilmestyy kortin uniikki ID-numero.

SPI: (RFID-korttilukija)

9 – RST

10 – SDA(SS)

11 –   MOSI

12 – MISO

13 – SCK

GND

+3.3V

I2C: (LCD-näyttö)

A4 – SDA

A5 – SCL

+5V & GND

3-väri LED (Korttilukijalle)

4 – Red

7 – Green

5- Blue

GND (220Om kautta)

HC-SR501 (PIR-liiketunnustin)

+5V

GND

3 PIN – Digital IN

Buzzer & LCD (Hälytys)

GND

6 PIN – Buzzer Digital OUT

2 PIN – LCD (220Om kautta)

FLProg ohjelma:

http://flprog.ru/

Ohjelmalla pääsee rakentamaan Arduino projektia jopa osaamatta ohjelmoida ollenkaanSe on hyvää aloitustyökalu teini-ikäisille jotka haluaisivat harrasta Arduinoa mutta eivät osa vielä ohjelmoida.

Valitettavasti ilmainen versio on vain venäjän kielellä ja englannin kielen aktivointiavaimesta pyydetään tekemään 10$ lahjoituksen.

Tällaiselta minun projekti näyttää FLProg ohjelmassa