Koulun kurssi: Prototyypin rakentaminen BUS4TN007-8
http://terokarvinen.com/2017/self-balancing-robot-an-apple-or-a-banana-prototype-workshop-demo-day
Kaikki minun Arduino –koodit löytyvät GitHub:ista: https://github.com/xelsinki/Arduino
Ensimmäisenä päivänä tutustuttiin ARDUINO –platformin ja sensoreiden toimintaan. Sain rakennettua lämpö- ja kosteusmittarin LCD-näytöllä. Käytin tähän internetistä löytynyt venäjänkielinen ohjelma FLProg, jolla pystyy valitsemaan Arduinon mallin ja lisäämään komponenttia graafisella käyttöliittymällä ja liittämään ne toisiinsa. Ohjelma generoi C++ koodin itse ja lisää tarvitsevat kirjastot.
Sensori pystyy mittamaan lämpötilaa 0-50°C alueella ±2°C virhemarginaalilla
ja kosteutta 20-90%RH alueella ±5%RH virhemarginaalilla.
PINS:
DHT 11 sensori:
Data-pin kytketään D5:seen 10kOm transistorin kautta,
GND –> GND,
VCC–> V5+
LCD-näyttö:
SDA-pin kytketään A4:seen
SCL-pin kytketään A5:seen
GND –> GND,
VCC–> V5+
CODE:
https://github.com/xelsinki/Arduino.git
FLProg komponenttia lisätään yksitellen, kytketään ne toisiinsa, lisätään String muuttujina sanat: Temperature ja Humidity, sitten tallennetaan muuttujiin, mitkä viedään sitten LCD-näyttöön.
PROJEKTI:
Tilasin verkkokaupasta Arduino -aloituspaketin, jossa oli Arduino Uno:n lisäksi yleisimmät sensorit, piuhat, värilliset LCD -lamput, infrapunaliiketunnistin, laserit, RFID- lukija ja passiiviset RFID-kortti ja RFID-lätkä. Varsinaiseksi prototyypiksi päätin tekemään hälytin liiketunnistimella ja RFID-korttilukijalla.
Hälytin toimii hyvin. Kun liiketunnistin havaitsee liikennettä buzzer alkaa tuottamaan äänivärähtelyä ja punainen LED-lamppu alkaa vilkkua. Hälytyksen saadaan pois päältä näyttämällä RFID-lukulaitteelle laitteen muistiin tallennettua korttia, niin tulee lyhyt ääni signaali ja kolmivärinen LED-lamppu palaa vihreällä. Jos RFID-lukulaitteelle näytetään muu kortti joka ei ole laitteen muistissa, niin tulee pitkä äänisignaali ja kolmivärinen LED-lamppu palaa punaisella. Joka kertaa kun korttia näytetään, pienellä LED-näytöllä ilmestyy kortin uniikki ID-numero.
SPI: (RFID-korttilukija)
9 – RST
10 – SDA(SS)
11 – MOSI
12 – MISO
13 – SCK
GND
+3.3V
I2C: (LCD-näyttö)
A4 – SDA
A5 – SCL
+5V & GND
3-väri LED (Korttilukijalle)
4 – Red
7 – Green
5- Blue
GND (220Om kautta)
HC-SR501 (PIR-liiketunnustin)
+5V
GND
3 PIN – Digital IN
Buzzer & LCD (Hälytys)
GND
6 PIN – Buzzer Digital OUT
2 PIN – LCD (220Om kautta)
FLProg ohjelma:
Ohjelmalla pääsee rakentamaan Arduino projektia jopa osaamatta ohjelmoida ollenkaan. Se on hyvää aloitustyökalu teini-ikäisille jotka haluaisivat harrasta Arduinoa mutta eivät osa vielä ohjelmoida.
Valitettavasti ilmainen versio on vain venäjän kielellä ja englannin kielen aktivointiavaimesta pyydetään tekemään 10$ lahjoituksen.
Tällaiselta minun projekti näyttää FLProg ohjelmassa